Blog
Tone de deșeuri au ars la un centru de colectare din Chitila, cu degajări mari de fum

Tone de deșeuri au ars la un centru de colectare din Chitila, cu degajări mari de fum

Un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit, în această după-amiază, la un centru de colectare a deșeurilor (Remat Chitila), în proximitatea municipiului București, a anunțat Ministerul Mediului.

Comisarii de la Garda Naţională de Mediu au mers la fața locului, pentru a evalua situația din punct de vedere al protecției mediului. Din primele informații, au ars 35-40 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (în special aparate frigorifice) decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare. Situația este monitorizata în continuare, iar după stingerea incendiului comisarii GNM vor evalua pagubele de mediu produse.

Conform informațiilor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie RA, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15 km/h, din sector predominant estic, nord-estic, astfel încât evoluția norului de fum va fi de dispersie și de deplasare lentă către vest, sud-vest.

Agenția pentru Protecția Mediului București monitorizează evoluția calității aerului din zonă prin intermediul celor două stații de monitorizare amplasate în proximitate: B9 – Bucureștii Noi și B10 – Chiajna.

Centrul de colectare şi reciclare deşeuri din Chitila are o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi.

Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) a anunțat că pompierii intervin cu nouă autospeciale de stingere şi patru cisterne de mare capacitate. La faţa locului sunt prezente şi echipaje SMURD, pentru descarcerare şi o autoscară.

„Stivele cu deşeuri au 10 metri înălţime. Se acţionează pentru stingere şi pentru limitarea propagării„, conform ISUBIF.

Un mesaj prin sistemul RO-ALERT a fost emis pentru a avertiza oamenii să evite zona REMAT Holding Chitila şi să lase libere căile de acces pentru intervenţia pompierilor.
 

sursa: green-report
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x