Blog
Ziua Sustenabilității în România

Ziua Sustenabilității în România

27 octombrie ar putea deveni Ziua Sustenabilităţii în România, potrivit unei inițiative legislative depuse la Senat, după ce Ambasada Sustenabilității în România, în colaborare cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, a organizat anul trecut un astfel de eveniment. Data coincide cu inaugurarea „Coloanei Infinitului” în 1938, aparținând lui Constantin Brâncuși, un simbol puternic al sustenabilității, potrivit inițiatorilor.

„Cu prilejul Zilei Sustenabilităţii se pot organiza activităţi culturale, sociale şi educaţionale prin care să fie promovate bune practici în domeniul sustenabilităţii şi să se evidenţieze importanţa aplicării principiilor dezvoltării durabile”, se arată în proiect.

Potrivit acestuia, autorităţile publice locale şi centrale pot acorda sprijin material, financiar şi logistic entităţilor care doresc să organizeze evenimente şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi sustenabilităţii.

Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune pot include în programele lor emisiuni dedicate promovării sustenabilităţii în toate domeniile care privesc viaţa oamenilor.

„Desemnearea Zilei Sustenabilității în România oferă în egală măsură posibilitatea recunoașterii contribuției celor care se implică pentru a accelera tranziția către dezvoltare durabilă și oferă prilejul pentur încurajarea replicării inițiativelor în spiritul sustenabilității. De asemenea, poate întări rolul recunoscut de hub regional în promovarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, oferind un exemplu care ar putea fi preluat și de alte state europene”, se arată în motivarea depunerii inițiativei, aparținând Rozaliei Biro și susținută de mai mulți parlamentari de la PSD, PNL și USR PLUS.

sursa: green-report, foto
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x