Blog
Pădurea Verde din Timișoara devine cel mai mare parc din România

Pădurea Verde din Timișoara devine cel mai mare parc din România

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, joi, că transformarea Pădurii Verzi din nordul oraşului în pădure – parc a primit aviz favorabil din partea Ministerului Mediului.

Primarul Dominic Fritz a detaliat, joi, că vor fi „intervenţii minimale” pentru a nu fi afectat fondul forestier.

Traseele vor avea la bază aleile forestiere existente şi vor fi marcate corespunzător pentru ca bicicliştii şi pietonii să le poată utiliza. Avem în plan amenajări pentru educare şi recreere. Structurile şi platformele vor fi din lemn sau metal, realizate din prefabricate şi montate la faţa locului, pentru un impact cât mai mic asupra mediului. E un proiect verde, de care timişorenii au mare nevoie. Transformarea Pădurii Verzi într-o zonă de recreere este un proiect despre care se vorbeşte de decenii (…)„, spune Dominic Fritz.

Conform unui protocol semnat cu Direcţia Silvică, municipalitatea are obligaţia de a amenaja, în termen de cinci ani, Pădurea Verde ca pădure-parc. Traseele care vor fi amenajate pentru public se întind pe aproximativ 10,5 kilometri.

Primăria Timişoara avea până în urmă cu doi ani în administrare 50,5 hectare din Pădurea Verde, plus alte 6,5 hectare pe care este amenajată Grădina Zoologică. Printr-un proiect iniţiat de administraţia Nicolae Robu, Guvernul a aprobat în 2020 transferul a 520 de hectare ale Pădurii Verzi din Timişoara de la Romsilva la municipalitate, pentru amenajarea unui parc natural.

După foarte multele mele insistenţe, Pădurea Verde este a noastră şi ne putem bucura de ea. O putem folosi de acum, vom face acolo pădure-parc. Nu se vor tăia copaci, vor fi o mulţime de piste de biciclete, bănci, foişoare, tiroliene, scări, locuri de joacă ce se pretează să aibă loc într-o pădure, vor fi zone de picnic şi de spectacol. Nu va fi permisă în amenajări folosirea metalului sau a materialelor plastice”, declara Nicolae Robu, în urmă cu doi ani.

sursa: green-report

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x