Blog
Peste 51 de tone de deşeuri de la societăţi din Ungaria şi Germania, oprite la punctele de trecere a frontierei de la Borș

Peste 51 de tone de deşeuri de la societăţi din Ungaria şi Germania, oprite la punctele de trecere a frontierei de la Borș

Peste 51 de tone de deşeuri provenind de la societăţi din Ungaria şi Germania au fost oprite de poliţiştii de frontieră la PTF Borş I şi II, anunţă, vineri, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, relatează Agerpres.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş I şi II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unor automarfare încărcate cu peste 51.000 kilograme deşeuri din carton, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

„În data de 14 iulie, la intervale diferite de timp, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri de carton de la societăţi comerciale din Ungaria şi Germania pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu peste 51.360 kilograme deşeuri din carton, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, arată sursa citată.

De asemenea, tot joi, a fost controlat la PTF Borş II un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă condus de un cetăţean român care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 59 de butoaie din plastic uzate de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, stabilind că şoferul nu deţine documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Cititi si articolul : ”Peste 300 de tone de deşeuri, blocate la intrarea în țară de Poliția de Frontieră

Sursa: AGERPRES, G4media
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x