Blog
Peste 300 de tone de deşeuri, blocate la intrarea în țară de Poliția de Frontieră

Peste 300 de tone de deşeuri, blocate la intrarea în țară de Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, împreună cu reprezentanţi din cadrul Gărzii de Mediu, au descoperit, în ultima săptămână, în urma efectuării controlului asupra unor ansambluri rutiere, peste 330 de tone de deşeuri, pentru care şoferii nu deţineau documente de transfer conform prevederilor legale, relatează Agerpres.

Potrivit IGPF, cel mai recent caz s-a înregistrat în data de 14 iulie, la Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi, când poliţiştii de frontieră au efectuat pe sensul de intrare în ţară controlul specific asupra a patru ansambluri rutiere, conduse de patru cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 27 şi 58 de ani. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri de şpan – oţel.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul reprezentanţilor Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Călăraşi.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, în mijloacele de transport, se afla cantitatea totală de 101,7 tone deşeuri din şpan – oţel, încărcate din Bulgaria, şi aveau ca destinaţie o societate comercială din România. Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

Tot în cursul săptămânii, la Punctele de Trecere a Frontierei Giurgiu şi Călăraşi, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra mai multor ansambluri rutiere, care erau încărcate cu deşeuri. Şi în acest caz, s-a stabilit că, pentru cele 126 tone de deşeuri din metal şi material plastic transportate, şoferii nu deţineau documentaţia legală.

Acţiuni similare au derulat şi poliţiştii de frontieră de la PTF Petea (judeţul Satu Mare), PTF Borş şi Borş II (judeţul Bihor), care au depistat, la intrarea în ţară, mai multe transporturi de deşeuri constând în cauciucuri uzate, îmbrăcăminte second-hand, carton şi aluminiu, cantitatea totală fiind de aproximativ 103 tone.

sursa: g4media
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x