Blog
Așa arată Parcul IOR, după incendiul care a ars 4.000 de metri pătrați de vegetație

Așa arată Parcul IOR, după incendiul care a ars 4.000 de metri pătrați de vegetație

Iarbă pârjolită și cioturi de copaci înnegrite după foc, crengi uscate și cenușă peste tot, asta găsesc bucureștenii care ajung în Parcul IOR din București, după incendiul de marți noapte.

Potrivit ISU, care a intervenit noaptea trecută pentru a stinge flăcările, au ars în jur de 4.000 de metri pătrați de vegetație.

Peisaj postapocaliptic după incendiul din Parcul IORCiteşte întreaga ştire: FOTO Cum arată Parcul IOR, după incendiul care a ars 4.000 de metri pătrați de vegetație
Peisaj postapocaliptic după incendiul din Parcul IOR

Incendiul a pârjolit o bună bucată de teren din zona retrocedată a Parcului IOR, adică în apropierea stației de metrou Titan din parc, acolo unde au avut loc și în trecut zeci de incendii.

Viceprimarul sectorului 3, Lucian Judele, spunea că este vorba de 20 de incendii doar în ultimii doi ani. După flăcările care au cuprins marți seară parcul, au rămas în loc iarbă arsă și câteva cioturi de copaci uscate și înnegrite.

Cioturile provin de la copacii care au fost tăiați ilegal sau otrăviți de la rădăcină, pe cele 12 hectare de spațiu verde pierdute de Primăria Sectorului 3 în instanță. Libertatea a relatat pe larg despre asta, precum și despre protestele organizate de oameni acolo pentru a-și recupera spațiul verde.
Citeşte întreaga

sursa: libertatea
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x