Blog
Peste 40 de tone de deşeuri din Polonia şi Spania, blocate să intre în România

Peste 40 de tone de deşeuri din Polonia şi Spania, blocate să intre în România

Autorităţile române de la frontiera de vest au blocat intrarea în ţară a două transporturi ilegale de deşeuri, în total peste 40 de tone, care proveneau din Polonia şi Spania, dispunând ca acestea să fie returnate expeditorilor din cele două ţări, potrivit Agerpres.

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au verificat două TIR-uri conduse de un român şi un polonez, care transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, “materiale neferoase, materiale plastice şi cauciuc de la diferite societăţi comerciale din Polonia şi Spania pentru firme din România”.

“Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 42.480 de kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au dispus ca ambele autotrenuri să se întoarcă în ţările din care veneau.

sursa: stiripesurse foto

Citiți și articolul: Traficul ilegal de deșeuri, în primul semestru al anului 2023, în creștere cu 180% față de perioada similară a anului anterior

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Citește și articolul nostru : Peste 40 de tone de deşeuri din Polonia şi Spania, blocate să intre în România […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x