Blog
Care sunt prioritățile viitorului ministru al mediului?

Care sunt prioritățile viitorului ministru al mediului?

Extinderea fondului forestier național, protejarea pădurilor și combaterea tăierilor ilegale, prin dezvoltarea Sumal 2.0, îmbunătățirea calității aerului și combaterea poluării, dar și a combaterea criminalității de mediu se numără printre prioritățile viitorului ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

„Printre prioritățile pe care le-am prezentat colegilor astăzi (miercuri, 14 iunie – n.red.) se numără extinderea fondului forestier național, protejarea pădurilor și combaterea tăierilor ilegale, prin dezvoltarea Sumal 2.0. Suntem conștienți de impactul activităților umane asupra calității aerului și vom lua măsuri pentru îmbunătățirea acesteia și combaterea poluării. Nu putem neglija nici criminalitatea de mediu, un fenomen care necesită o abordare fermă și consecventă”, a zis acesta într-o postare pe pagina de Facebook.

Referindu-se la situația managementului deșeurilor acesta a precizat că se va încerca să se aplice principiile economiei circulare, pentru a transforma deșeurile în resurse și pentru a reduce impactul asupra mediului.

”Aici, desigur, nu putem să nu vorbim de sistemul garanție-returnare, proiect pe care l-am început în 2020 când am fost la Ministerul Mediului și pe care vreau să îl văd devenind realitate cât mai curând”, a subliniat Fechet.

Viitorul ministru  își propune să consolideze dialogul și parteneriatul între Minister și Parlament, precum și cu societatea civilă, mediul academic și administrația publică locală și centrală, considerând că aceste colaborări sunt esențiale pentru un proces decizional coerent și sustenabil.

O altă prioritate cheie a ministrului este digitalizarea și simplificarea procesului administrativ. Prin implementarea tehnologiilor digitale, se urmărește creșterea accesibilității și reducerea birocrației. Investițiile în întărirea capacității instituționale a ministerului și a autorităților din subordinea sa reprezintă o altă prioritate. Administrația Fondului pentru Mediu, în special, va beneficia de eforturile de consolidare, având în derulare numeroase proiecte de interes pentru cetățeni.

Potrivit Agerpres, Mircea Fechet a primit, miercuri, votul majoritar al membrilor comisiilor reunite de specialitate din Parlament pentru mandatul de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor. Propunerea pentru acest portofoliu a fost avizată cu 35 de voturi „pentru”, opt „împotrivă” şi două abţineri.

Acesta a mai ocupat funcția de Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor din 5 noiembrie 2020 până la 23 decembrie 2020.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x