Blog
FOtografie, ROmânia și NAtură

FOtografie, ROmânia și NAtură

Cu ocazia Simpozionului “HORTICULTURĂ, ALIMENTAȚIE ȘI MEDIU – PRIORITĂȚI ȘI PERSPECTIVE” ce a coincis cu sărbătorirea a 60 de ani de învățământ horticol in Romania, a fost adusă in Craiova prima expoziție itinerantă organizată de FORONA (FOtografie, ROmânia și NAtură) cu tema “Biodiversitatea”. 

Expoziția și-a făcut debutul în cadrul Alpin Film Festival la Brașov, ulterior ajungând și în alte orașe precum Arad, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Bușteni, Predeal, Galați, Băile Govora, Borsec și cel mai recentă fiind la Craiova, cu ajutorul Asist. Univ. Dr. Ana-Maria Stoenescu. Tema expusă „Biodiversitatea” și-a propus să pună în valoare poziționarea geografică a României, cu cele trei elemente caracterizante, Munții Carpați, Dunărea și Marea Neagră.

Aceste zone, atât din punct de vedere al habitatelor, cât și al speciilor relevă, cele mai importante ecosisteme și specii emblematice întâlnite în tara noastră. 

Expoziția se axează pe evidențierea celor 5 regiuni biogeografice din totalul de 11 existente în Uniunea Europeană, Romania având cel mai mare număr de astfel de regiuni din UE.

Imaginile expuse, sunt surprise de fotografi profesioniști, printre care putem aminti, PISICA SĂLBATICĂ (Felis Silvestris) – Adi Dedu, MESTECENI (Betula Pendula)- Carmen Puiu, RÂS (Lynx Lynx) – Dan Dinu, VALEA BEUȘNIȚEI – Alex Preoteasa, cât și alți fotografi. 

Expoziția a fost prezentă pentru vizionare în cadrul evenimentului mai sus menționat Simpozionul “HORTICULTURĂ, ALIMENTAȚIE ȘI MEDIU – PRIORITĂȚI ȘI PERSPECTIVE” după care timp de două săptămâni în holul central al Universității din Craiova, unde a putut fi vizualizată.

Forona este o organizație neguvernamentală, infiintata in 2015, cuscopul de a promova fotografia de natura. Membrii asociației sprijină și se implica in proiecte de conservare a biodiversității din Romania.

Autori: Green24.ro cu ajutorul Asist. Univ. Dr. Ana-Maria Stoenescu, Foto: Ana-Maria Stoenescu  
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x