Blog
60 DE ANI DE ÎNVĂȚĂMÂNT HORTICOL ÎN CRAIOVA

60 DE ANI DE ÎNVĂȚĂMÂNT HORTICOL ÎN CRAIOVA

SIMPOZION ANIVERSAR

„HORTICULTURĂ, ALIMENTAȚIE ȘI MEDIU – PRIORITĂȚI ȘI PERSPECTIVE”

13-14 OCTOMBRIE 2022

60 DE ANI DE ÎNVĂȚĂMÂNT HORTICOL ÎN CRAIOVA

Cu 60 de ani în urmă, în anul 1962, a fost înființată una dintre facultățile atât de așteptate în Oltenia. Ca atare, înfiinţarea Facultăţii de Horticultură din Craiova a conturat cercul segmentelor horticulturii oltene (istorie, tradiţie, vocaţie, potenţial, învăţământ şi cercetare) și s-a alăturat facultăților de Horticultură deja existente la București (1948) și Iași (1951).

Într-un interval de timp relativ scurt, performanţele nu au întârziat să apară, acestea concretizându-se în studii şi cercetări amănunțite, unele dintre cele din urmă constituindu-se ca fiind unice şi bucurându-se de o largă recunoaştere naţională şi internaţională. În prezent, Facultatea de Horticultură din Craiova ocupă un rol important în sistemul educaţional, contribuind la formarea specialiştilor cu înaltă competenţă în horticultură, peisagistică, ingineria produselor alimentare, biologie şi ingineria mediului, profesioniști capabili să gestioneze problemele complexe ale acestor domenii de activitate.

Suntem recunoscători tuturor celor care, de multă vreme şi permanent, au militat pentru înfiinţarea învăţământului superior horticol în „Cetatea Băniei”. Totodată, aducem un suprem omagiu celor care prin faptele lor (cadre didactice, cercetători, studenţi, absolvenţi) au contribuit la plasarea acestei instituții în rândul acelora din cadrul învăţământului superior horticol românesc ce se bucură de o largă recunoaştere.

În perioada 13-14 octombrie 2022 se va desfășura Simpozionul omagial “Horticulture, Food and Environment” organizat de Facultatea de Horticultură. Evenimentul este dedicat aniversării a 60 de ani de  învățământ horticol în Craiova și reprezintă un forum care să faciliteze comunicarea între specialiștii din diverse domenii conexe, precum horticultură, peisagistică, alimentație, biologie și științele mediului, oferind oportunități de schimb de cunoștințe, expertiză și idei.

Decan,

Prof.univ.dr. Cosmulescu Sina Niculina

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x