Blog
Peste 43.000 de chiștoace au fost colectate din parcările a două centre comerciale

Peste 43.000 de chiștoace au fost colectate din parcările a două centre comerciale

Peste 43.200 de chiștoace, însumând peste 8 kilograme, au fost colectate din parcările centrelor comerciale Vulcan Value Centre și Auchan Titan în cadrul campaniei „Și naturii îi este greu să se lase de fumat”.

Potrivit celor mai recente statistici publicate de Institutul EURISPES, România are printre cei mai mulți fumători din UE, aflându-se în topul clasamentului, cu o rată de 32,2%.

Conform studiilor de specialitate, durata de dezintegrare în natură a unui filtru de țigară este de 12 ani, astfel că cele două centre comerciale au luat inițiativa de a colecta mucurile de țigară din natură pentru a da un exemplu și a stimula schimbarea în rândul populației.

Colectarea chiștoacelor din parcările celor doua centre comerciale a fost realizată de către 20 de voluntari din cadrul Asociației Colorăm zâmbete, în fiecare weekend din luna iunie.

Ulterior, toate chiștoacele au fost direcționate către un centru specializat de reciclare, din grijă pentru natură și pentru a elimina complet efectele pe care acestea le au în mediul înconjurător.

Chiștoacele colectate au fost expuse în urne special amenajate la intrările centrelor comerciale, cu scopul ca progresul campaniei să fie ușor de urmărit pentru vizitatori.

sursa: green-report
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x