Blog
Bucureştiul respiră aer mai curat vara, însă urmează sezonul arderilor de deşeuri

Bucureştiul respiră aer mai curat vara, însă urmează sezonul arderilor de deşeuri

Bucureştiul respiră aer mai curat vara, însă urmează sezonul arderilor de deşeuri: „Stau într-un bloc-turn şi văd incendiile de la mulţi kilometri, sunt şocată zi de zi de ce văd“

Ca un exemplu, indicele de calitate a aerului (ICA) măsurat de senzorii din zona Cişmigiu, nu departe de kilometrul zero al Capitalei, arăta, în prima săptămână a lunii iulie 2022 valori de maximum 43, adică un nivel bun al calităţii aerului respirabil. Cum peste circa două luni vacanţele se apropie de final, este de aşteptat o revenire la ritmul ridicat al poluării din Bucureşti.

Roşie este culoarea care alarmează bucureştenii de fiecare dată când vine vorba de calitatea aerului. Arderile de gunoaie, traficul intens şi praful de pe şantiere sunt doar trei dintre principalele cauze care fac uneori ca aerul să fie de-a dreptul irespirabil în oraş şi chiar şi în case.

„În general, cel mai rău este toamna, iarna şi primăvara, când oamenii circulă intens cu maşinile şi când au loc arderile de gunoaie. Vara, în schimb, lumea mai este plecată în concedii, traficul este mai redus, mai sunt şi ploi care mai curăţă aerul“, spune Oana Neneciu, director executiv al organizaţiei nonguvernamen­tale de mediu Ecopolis.

Aerlive, o platformă lansată chiar de Ecopolis, a descoperit fenomenul de ardere a deşeurilor din jurul Bucureştiu­lui, de care nimeni nu vorbea anterior, demonstrând astfel că cetăţenii sunt expuşi aproape zilnic poluării agresive sub diferite forme.

sursa: ZF.ro, foto: Czapp Árpád
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x