Blog
Studiu: Românii sunt îngrijorați de problemele de mediu

Studiu: Românii sunt îngrijorați de problemele de mediu

Peste o treime dintre români (37%) se declară îngrijorată de defrişările de păduri, atunci când vine vorba despre problemele de mediu, reiese din datele unui studiu realizat de ING Bank.

În topul motivelor de îngrijorare referitoare la protecţia mediului se mai află încălzirea globală (34%) şi calitatea aerului (31%).

Totodată, românii sunt îngrijoraţi de schimbările climatice (29%), poluarea apei (29%), poluarea solului (24%), gestionarea deşeurilor (23%) şi epuizarea resurselor naturale (16%).

În acelaşi timp, o treime dintre români se aşteaptă ca instituţiile financiare să educe şi să crească nivelul de conştientizare în rândul angajaţilor, clienţilor şi a altor persoane implicate în ceea ce priveşte cauzele de mediu. Aproape un sfert consideră că acestea trebuie să susţină cauzele de mediu prin intermediul organizaţiilor non-guvernamentale (ONG-uri) sau a fundaţiilor caritabile.

În ceea ce priveşte propria implicare în cauze de sustenabilitate sau în relaţia cu organizaţiile non-guvernamentale, aproape jumătate dintre români donează deja sau intenţionează să doneze. Dintre aceştia, 20% spun că vor să se implice, însă nu ştiu cum.

Pentru persoanele care doresc să se implice într-o cauză de mediu, ING Bank şi Fundaţia Conservation Carpathia derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reconstrucţia ecologică din zone tăiate în Munţii Făgăraş.

Cei ce vor să contribuie pot dona direct din aplicaţia Home’Bank (în cazul clienţillor ING) sau prin transfer bancar către Fundaţia Conservation Carpathia.

„Fondurile vor contribui la recrearea de ecosisteme naturale mai rezistente la impactul schimbărilor climatice, prin găsirea speciilor celor mai potrivite pentru replantare. Acest proces are nevoie de documentare, personal specializat, lucrări de pregătirea a solului, respectiv creşterea şi pregătirea puieţilor în pepinierele proprii, folosind seminţe locale şi fără a interveni cu pesticide sau alte substanţe chimice. Totodată, reconstrucţia ecologică oferă oportunităţi de muncă pentru localnici, pentru ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să trăiască din tăierea de lemne„, se arată într-un comunicat de presă al băncii.

Studiul privind îngrijorările populaţiei faţă de problemele de mediu a fost realizat în luna iunie de compania Ipsos pentru ING Bank.

sursa: green-report.ro, foto: Porapak Apichodilok
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x