Blog
DNA anchetează polițiști, șefi de post, funcționari din Apuseni, conectați la “Mafia Lemnului”

DNA anchetează polițiști, șefi de post, funcționari din Apuseni, conectați la “Mafia Lemnului”

Joi 9 iunie, editorialul on-line ApuseniInfo promova informatia că procurorii anticorupție efectuau zeci de percheziții în Apuseni și în județul Alba, la mai multe instituții și la domiciliile unor persoane, într-un dosar de corupție și fraudare a fondurilor europene.

Publicația a publicat în lunile februarie și aprilie că urmează controale extrem de dure în Apuseni care urmăresc să destructureze “Mafia Lemnului” și a obținut o nouă declarație cu privire la actualul dosar instrumentalizat de procurorii DNA.

„Procurorii DNA instrumentalizează cel mai importanat dosar contra mafiei lemnului din ultimii treizeci de ani din Apuseni. În următoare perioadă va urma un spectacol al cătușelor și atenție, sunt implicați, de la polițiști de la rutieră, la șefi de post și gradați cheie din IPJ care s-au făcut că nu văd ce se întâmplă.

Se cunoșteau multe legături între oameni din afaceri, operatori ai mafiei lemnului din Apuseni, funcționari și polițiști din zona Apuseni și Sebeș. Chiar și doi primari sunt luați în vizor în acest dosar.

În ultimele luni , s-au efectuat mai multe controale sub acoperire cu polițiști care nu erau din zonă, care au fost în Apuseni pentru a urmări transporturile de lemn, sunau la 112, pentru verificarea acestora, însă de multe ori, mașinile cu lemn scăpau de controlul colegilor din zonă”, a precizat o sursă judiciară.

„Extrem de multă pădure s-a tăiat în zona comunelor clujene Măguri-Răcătău și Beliș (în special în raza localității Poiana Horea) dar și în zona Câmpeniului – comunele Albac, Horea, Bistra iar șefii pădurarilor care trebuiau să verifice legalitatea tăierilor sau făcut de multe ori că nu văd „holocaustul” aurului verde din Apuseni.

Ieri, senatorul de Cluj, Cristian Bordei, a vorbit într-un interviu exclusiv pentru ApuseniInfo despre Mafia Lemnului din Apuseni, considerând că este poate cea mai violentă și puternică din România și că este conectată prin multiple legături cu politicieni din vechile partide care conduc România de peste 30 de ani.

În urma acestui articolelor apărute dar și din cauza unor activități suspecte reclamate de mai mulți cetățeni în ultimele săptămâni ale anului trecut, în martie-aprilie vor fi organizate mai multe controale în zona Măguri-Răcătău – Beliș – Albac – Horea, poate cele mai mari din ultimii zece ani” anunța în februarie publicația ApuseniInfo.

 „În luna mai vor urma noi controale și mai în forță în zona Munților Apuseni, controale în special în zonele Bratca-Bulz-Beiuș, Beliș-Măguri-Răcătău și Câmpeni-Albac-Horea. Dorim toleranță zero față de mafia drujbarilor din Apuseni. Vedeți cum zi de zi dispare pădure, vedeți cum vara sunt afectate localitățile din Apuseni de inundații, inclusiv din cauza defrișărilor” a precizat în aprilie un oficial guvernamental pentru publicatia on-line ApuseniInfo.

sursa: apuseniinfo

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x