Blog
O tonă de deșeuri se strâng săptămânal de la șoferii de pe Valea Oltului. Poliția nu a dat nicio amendă în 2022

O tonă de deșeuri se strâng săptămânal de la șoferii de pe Valea Oltului. Poliția nu a dat nicio amendă în 2022

Aproape o tonă de deșeuri strâng drumarii, în fiecare săptămână, de pe Valea Oltului de la șoferii care își aruncă gunoiul din mașină. Aceștia se plâng că nu mai fac față și cer ajutor poliției și administrațiilor locale.

Nu a fost aplicată însă nicio amendă pe parcursul acestui an șoferilor care aruncă gunoaie în trafic, scrie Turnul Sfatului.

”Colegii noștri de la Districtul Șelimbăr, din cadrul Secției de Drumuri Naționale Sibiu, adună în fiecare săptămână aproximativ o tonă de deșeuri de pe tronsonul administrat de DRDP Brașov pe DN7.

Adesea gunoiul de pe marginea drumului provine chiar din gospodăriile din apropierea drumului. Astfel, suntem nevoiți să strângem și deșeuri care nu ar avea ce să caute acolo, cum ar fi: electrocasnice vechi, mobilier sau deșeuri din materiale de construcții”, susține directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP), Alexandru Duțu.

Drumarii spun că singuri nu fac față și nu pot strânge muntele de gunoaie care se adună în urma traficului de pe Valea Oltului și cer aplicarea amenzilor și mai multe controale din partea autorităților.

O variantă folosită în alte state, camerele video, nu este luată în calcul de DRDP Brașov, susține directorul regional Alexandru Duțu.

”Din păcate, în cele mai multe parcări montarea de camere de luat vederi nu este o opțiune viabilă, având în vedere că cele mai multe se află în zone extravilane, fără curent electric și, adesea, chiar fără acoperire de semnal GSM. Oricum, chiar dacă am avea dovezi video cu cei care abandonează deșeuri în zone neadecvate, identificarea celor în culpă, precum și amenzile, ar trebui aplicate tot de organele competente în domeniu (Poliție, autorități de mediu etc.)”, susține Duțu.

Un șofer care aruncă gunoaie pe geamul mașinii este pasibil de o amendă minimă de 1.305 lei, contravaloarea a 9 puncte de amendă, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.


Mai mulţi saci cu ciment întărit au fost abandonați la marginea unei păduri, între Runcu și Tismana, în județul Gorj.


Deșeurile au fost lăsate în zona unor pubele de pe marginea DN 67D, într-un canton silvic.

Deșeurile din construcții au un regim special. Drumarii le solicită cetățenilor să apeleze la firme de salubritate și să nu le mai lase oriunde.

Unii șoferi și-au făcut un obicei din a arunca gunoiul pe marginea șoselelor.

surse: spotmedia, GDS
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x