Blog
Green24.ro – Energia e în mâinile oamenilor

Green24.ro – Energia e în mâinile oamenilor

Corporațiile administrează sistemul energetic pentru profit și promovează combustibilii fosili, deși aceștia conduc la agravarea crizei climatice și afectează sănătatea și viețile oamenilor din întreaga lume.

Prin transferarea energiei în mâinile oamenilor și a comunităților, putem face față provocărilor climatice și sociale într-un mod colectiv.

O comunitate de energie este cea mai facilă opțiune pentru ca cetățenii să-și asigure nevoile consumului propriu de energie. Scopul unei comunități de energie este să ofere avantaje economice, sociale și de protecție a mediului.

Pentru a adresa provocările crizei climatice, avem nevoie de un sistem energetic nou, 100% regenerabil și care să nu compromită bunăstarea generațiilor viitoare.

Miercuri, 25 mai, GREENPEACE Romania, a organizat, alături de REScoop – federația europeană a comunităților de energie cetățenești, a organizat atelierul online „Rolul comunităților de energie într-un viitor sustenabil”.

În felul acesta, am avut cu toții parte de o introducere în ceea ce înseamnă o comunitate de energie și cum poate fi aceasta înființată în România.

Iată ce au descoperit:

  • mișcarea comunităților de energie a primit recent un impuls prin îmbunătățirea legislaţiei UE, de acum înainte cetățenii europeni au dreptul de a genera, stoca, consuma şi comercializa propria lor energie. Cum ne putem folosi de asta?
  • aceasta este o nouă şi importantă oportunitate de a promova energia din surse regenerabile produsă de cetăţeni, în ajutorul eforturilor de a obţine un viitor 100% regenerabil;
  • unei comunități îi va fi mult mai la îndemână să se concentreze pe furnizarea unui preț accesibil membrilor săi decât unei corporații care este interesată doar de profit;
  • tocmai de aceea spunem că o comunitate de energie se axează pe membrii comunității și energia regenerabilă;
  • tarifele mai mici și consumul redus de energie ajută comunitățile să lupte în lupta cu sărăcia energetică;
sursa: greenpeace
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x