Blog
Luna plantării arborilor 15 martie – 15 aprilie

Luna plantării arborilor 15 martie – 15 aprilie

Circa 19 milioane de puieţi forestieri vor fi plantaţi în campania de împădurire de primăvară, în perioada 15 martie – 15 aprilie, în cadrul evenimentului intitulat Luna Plantării Arborilor, informează Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.

Acţiunile de împădurire se vor derula la nivelul direcţiilor silvice din întreaga ţară.

„În cadrul Lunii Plantării Arborilor, ce are loc anual între 15 martie şi 15 aprilie, sunt organizate lucrări de împădurire, acţiuni de popularizare şi educare în domeniul silvic, iar Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva pune la dispoziţia celor interesaţi puieţii forestieri necesari acţiunilor de împădurire sau asigură sprijinul logistic pentru acţiunile voluntarilor implicaţi în astfel de lucrări. Luna Plantării Arborilor este organizată în fiecare an, în conformitate cu prevederile Codului Silvic, şi se suprapune parţial cu campania de împăduriri de primăvară. Pe fondul condiţiilor meteorologice favorabile, campania de împăduriri de primăvară a debutat la nivelul mai multor direcţii silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva încă din luna februarie şi va continua şi după 15 aprilie, data oficială pentru încheierea Lunii Plantării Arborilor, până la finalizarea lucrărilor din programul campaniei”, se arată într-un comunicat de presă al Regiei.

Astfel, în campania de împăduriri din această primăvară, Romsilva va planta circa 19 milioane de puieţi forestieri, produşi în pepinierele silvice proprii, cu ajutorul cărora se vor regenera 10.244 de hectare fond forestier de stat, din care 7.127 de hectare vor fi regenerate pe cale naturală, iar 3.117 hectare prin regenerare artificială, prin lucrări de împădurire.

De asemenea, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.391 de hectare şi de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe alte 179 hectare.

Programul de regenerare a pădurilor de stat administrate de RNP – Romsilva din anul 2022, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, prevede lucrări de regenerare pe 14.057 hectare, din care 9.354 hectare prin regenerări naturale şi 4.703 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind un alocat un buget total de 220,4 milioane lei.

Datele oficiale relevă faptul că, în ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 72.892 de hectare fond forestier de stat (47.335 hectare prin regenerări naturale şi 25.557 hectare prin lucrări de împădurire), fiind plantaţi, în total, 141,37 milioane de puieţi forestieri.

RNP – Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului, circa 48% dintre pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

În plus, Regia administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Sursa : greenreport, foto
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x