Blog
Nicuşor Dan vorbește despre defrișarea copacilor uscați din Capitală

Nicuşor Dan vorbește despre defrișarea copacilor uscați din Capitală

Nicuşor Dan, la TVR Info, despre defrișarea copacilor uscați din Capitală: S-a făcut o listă de aşteptare şi o să ajungem la zi în două-trei luni din momentul acesta.

Pe majoritatea bulevardelor bucureștene sunt tot mai mulți arbori uscați, care riscă să cadă la prima vijelie. În două-trei luni, se va ajunge “la zi” cu eliberarea avizelor de defrişare pentru acești copaci, a precizat, la TVR Info, Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan: “Pe chestiunea copacilor uscaţi nu a existat niciodată niciun filtru. În sensul că a existat o presiune din partea ADP-urilor de sector să toaleteze cât mai mult şi am semnat mii de avize de defrişare pentru copaci care au murit din cauză că au fost toaletaţi agresiv. În momentul în care am zis hai să ne uităm cu atenţie la avizele de toaletare pe care le dăm, în momentul ăla am constatat că nu avem suficienţi oameni. Din cauza asta s-a făcut o listă de aşteptare, dar am mai reglat pe parcurs şi o să ajungem la zi în două-trei luni din momentul ăsta“.

La fiecare furtună, în Capitală cad zeci de copaci care avariază mașini și chiar rănesc trecătorii. Activiștii de mediu spun că pomii suferă din cauza toaletării greșite şi betonării excesive.

Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Generale are înregistrate mii de solicitări de defrișare, din partea persoanelor fizice și juridice.

 

 

Sursa: tvr.ro foto

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x