Blog
Incendiile de pădure din Canada au produs emisii de niveluri record

Incendiile de pădure din Canada au produs emisii de niveluri record

Incendiile de pădure din Canada au provocat emisii fără precedent de dioxid de carbon, depășind cu mult recordurile anterioare, conform datelor publicate de observatorul european Copernicus și raportate de AFP.

Conform ultimelor date, emisiile totale de dioxid de carbon provenite din incendiile de pădure din Canada au atins aproximativ 290 de megatone, reprezentând mai mult decât dublul recordului anual anterior înregistrat în 2014, care era de 138 de megatone. Aceste cifre se referă la emisiile de dioxid de carbon înregistrate până la sfârșitul lunii iulie din acest an și includ cea mai mare parte din emisii generate începând din luna mai, când incendiile au devastat țara. Sezonul incendiilor nu s-a încheiat încă, ceea ce înseamnă că emisiile ar putea continua să crească în următoarele săptămâni.

Mark Parrington, om de știință al Serviciului de monitorizare a atmosferei al Copernicus, a subliniat că emisiile de dioxid de carbon generate de incendii au crescut continuu în cele trei luni de la începutul lui mai, ajungând la niveluri considerabil mai mari decât oricând înregistrate înainte pentru un an întreg în Canada.

„Am monitorizat emisiile de dioxid de carbon generate de incendii în toată Canada în cele trei luni de la începutul lui mai şi în această perioadă au continuat să crească aproape încontinuu, până la un nivel care este deja considerabil mai mare decât emisiile anterioare înregistrate în baza noastră de date pentru un an întreg pentru această ţară”, a subliniat Mark Parrington, om de ştiinţă al Serviciului de monitorizare a atmosferei al Copernicus.

De asemenea, el a avertizat că emisiile legate de incendii în zonele boreale ating de obicei punctul maxim la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august, ceea ce înseamnă că totalul emisiilor ar putea continua să crească pentru încă câteva săptămâni.

Canada a fost afectată de fenomene meteorologice extreme în ultimii ani, accentuate de schimbările climatice, din cauza poziției sale geografice care o face să se încălzească mai rapid decât alte zone ale planetei.

Până la data de 30 iulie, Canada a suferit peste 990 de incendii, din care 613 nu au putut fi controlate. Suprafața distrusă de flăcări în acest an a depășit 12 milioane de hectare, reprezentând un total mult mai mare decât oricând înregistrat în istoria țării.

Sursa: GreenReport Photo
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x