Blog
România are două luni la dispoziție să prezinte raportul privind îndeplinirea obiectivelor pentru 2020 în materie de eficiență energetică

România are două luni la dispoziție să prezinte raportul privind îndeplinirea obiectivelor pentru 2020 în materie de eficiență energetică

România, Ungaria și Croația sunt cele trei state membre care au primit din partea Comisiei Europene avize motivate pentru nerespectarea obligațiilor de raportare cu privire la îndeplinirea obiectivelor pentru 2020 privind energia din surse regenerabile și eficiență energetică.

Astfel, Comisia invită Croația să prezinte un raport complet cu privire la îndeplinirea obiectivelor sale pentru 2020 privind eficiența energetică și ponderea energiei din surse regenerabile în cadrul platformei electronice dedicate.

De asemenea, Comisia solicită Ungariei și României să prezinte rapoarte exhaustive cu privire la îndeplinirea obiectivelor lor pentru 2020 în materie de eficiență energetică.

„Regulamentul privind guvernanța uniunii energetice și a acțiunilor climatice stabilește cerința ca statele membre să prezinte Comisiei, până la 30 aprilie 2022, un raport cu privire la îndeplinirea obiectivelor lor de eficiență energetică pentru 2020, stabilite în Directiva 2012/27/UE privind eficiența energetică. Regulamentul privind guvernanța mai prevedea ca, până la același termen, statele membre să raporteze în legătură cu obiectivele lor privind ponderea energiei din surse regenerabile în 2020, astfel cum se prevede în Directiva 2009/28/CE privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile”, se precizează în comunicarea Comisiei Europene.

În ianuarie 2023, Comisia a trimis o scrisoare de punere în întârziere celor trei state membre. Până în prezent, în pofida progreselor parțiale, acestea nu au prezentat rapoarte complete, astfel cum se prevede în regulament. Aceste state membre au acum la dispoziție două luni pentru a remedia situația și pentru a se conforma pe deplin obligațiilor de raportare. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la acest caz.

sursa: GreenReport
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x