Blog
Parizienii au votat pentru interzicerea trotinetelor electrice în oraș

Parizienii au votat pentru interzicerea trotinetelor electrice în oraș

Cu o majoritate covârșitoare, parizienii au votat duminică, 2 aprilie, pentru interzicerea trotinetelor electrice pe străzile capitalei Franței, într-un referendum neobligatoriu pe care autoritățile orașului au spus că îl vor urma, informează Reuters.

Interdicția a câștigat între 85,77% și 91,77% din voturi în cele 20 de cartiere din Paris care au publicat rezultate, potrivit site-ului web al orașului Paris despre ceea ce a fost catalogat drept o „consultare publică” rară și a provocat cozi lungi la urnele din jurul orașului.

„Am preferat să votez împotrivă, pentru că la Paris este o nebunie”, a declarat pentru Reuters TV, lucrătorul feroviar Ibrahim Beutchoutak, în vârstă de 47 de ani. „Modul în care este organizat, pericolul pe care îl creează la Paris, poluarea vizuală, nu este bine”.

De altfel, orașele din întreaga lume înăspresc reglementările privind scuterele electrice, limitând numărul de operatori, precum și viteza și unde pot parca. În 2021, 24 de persoane au murit în accidente legate de scutere în Franța, inclusiv una la Paris. Anul trecut, Parisul a înregistrat 459 de accidente cu scutere electrice și vehicule similare, dintre care trei mortale.

„În munca mea, am întâlnit o mulțime de accidente rutiere cauzate de scutere, așa că putem vedea cu adevărat efectele negative”, a declarat pentru Reuters medicul generalist Audrey Cordier, în vârstă de 38 de ani, după ce a votat împotriva scuterelor.

Trotinetele electrice accesate prin intermediul aplicațiilor pentru smartphone funcționează în Paris din 2018, dar în urma plângerilor cu privire la desfășurarea lor anarhică, Parisul a redus în 2020 numărul operatorilor la trei.

Acestora le-a fost impus un contract pe trei ani, zone de parcare, iar viteza scuterelor a fost limitată la 20 km/oră. Actualele contracte se vor derula până în septembrie. Operatorii au oferit reglementări suplimentare, inclusiv verificarea utilizatorilor peste 18 ani, fixarea plăcuțelor de înmatriculare pentru ca poliția să poată identifica infractorii rutieri și limitarea la un pasager. D

Duminică, operatori precum Tier și Lime au trimis coduri de voucher gratuite utilizatorilor pentru a-i încuraja să voteze împotriva interdicției.

Unii alegători au spus că ar fi preferat să aibă reglementări mai stricte decât o interdicție totală.

„Am votat pentru (scoterele) pentru că sunt împotriva alegerii destul de binare care ni se oferă în acest referendum. Nu vreau ca trotinetioștii să facă ce vor ei pe trotuare, dar interzicerea lor nu este prioritatea”, a spus Pierre Waeckerle, 35 de ani.

Sursa: Greenreport

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x