Blog
Companiile vor depune rapoarte de sustenabilitate pe o platformă online cu acces liber

Companiile vor depune rapoarte de sustenabilitate pe o platformă online cu acces liber

Codul Român al Sustenabilității, un nou cadru care să servească raportării de sustenabilitate a companiilor, va fi lansat în luna septembrie, potrivit Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României. 

Codul Român al Sustenabilității este un instrument inspirat după modelul german, replicat deja în Grecia și Turcia, prin care Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă își propune să vină în sprijinul companiilor prin transparentizarea eforturilor pe care acestea le fac pentru a avea o activitate mai sustenabilă și să ofere acces cetățenilor la aceste informații.

Setăm noi standarde de transparență în România! Ne apropiem astăzi de îndeplinirea unei alte ținte importante: Codul Sustenabilității. Dezbaterea organizată de noi arată încă o dată deschiderea pe care o avem către dialogul cu mediul privat și societatea civilă. Ne bucurăm că au fost prezenți atât de mulți reprezentanți și experți, care, prin întrebări, sugestii pertinente și contribuții importante ne vor ajuta să finalizăm Codul Sustenabilității, într-o formă care să aducă eficiență și claritate în analiza performanței sustenabilității entităților care intră sub incidența raportării nefinanciare obligatorii. Codul va fi un mecanism digital util care va aduce noi standarde de transparență în România și va evidenția atitudinea pe care mediul de afaceri o are privind dezvoltarea durabilă”, a declarat consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Până la lansarea acestuia preconizată a avea loc în septembrie anul acesta, vor fi organizate sesiuni de consultare, informare și instruire unde sunt invitate toate părțile interesate.

sursa: greenreport, romania-durabila, Photo
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x