Blog
Ultima plajă ”sălbatică” de pe litoral: skijeturi, terase, șezlonguri, sute de mașini și rulote din toată țara

Ultima plajă ”sălbatică” de pe litoral: skijeturi, terase, șezlonguri, sute de mașini și rulote din toată țara

Plaja ”sălbatică” din Tuzla este, în fiecare weekend de vară, aglomerată de skijeturi, șezlonguri, umbreluțe și sute de persoane. Salba de mașini se vede încă de când intri pe drumul de pământ, pentru că locurile nu sunt suficiente pe taluz.

Apoi, deasupra plajei, pe coastă, erau parcate sute de rulote și mașini, unele de mai bine de-o săptămână. De la Olt, Maramureș, Dolj la Neamț, Bihor sau București – probabil că nu exista vreun județ din țară care să nu fie reprezentat pe plajă.

Mașinile și rulotele sunt parcate acolo deși acest lucru este interzis printr-o hotărâre a Consiliului Local Tuzla, din iunie 2020. Malurile se pot surpa, transmite primăria pe un panou ignorat adesea de turiști.

Prima dată s-a auzit despre sălbăticia plajei Tuzla în urmă cu vreo 10 ani, când doar câțiva iubitori de mare, liniște și pustiu, se aventurau prin câmp și bălării ca să ajungă la apa cu o culoare fără seamăn pe întreg litoralul.

Drumul nu era bătătorit, iar despre plaja din Tuzla se vorbea prea puțin spre deloc. Pe vremea aceea, Vama Veche devenise deja cea nouă, așa cum a fost transformată în ultimul deceniu, iar pustie mai era considerată doar plaja de la Vadu, acolo unde astăzi turiștii vin cu miile.

Localnicii din Tuzla au simțit rapid că, odată cu dispariția treptată a tuturor zonelor liniștite, pustii, plaja lor va deveni următoarea ”sălbatică” de pe litoral, așa că au început să-și amenajeze, cu sau fără avize, coșmelii și aplecători de lemn, pe post de terase.

Alții și-au așezat rulote în luminișuri, pe post de case de vacanță cu costuri zero.

Plaja de la Tuzla a devenit tot mai căutată de turiști și constănțeni în ultimii 2-3 ani. Odată cu înmulțirea bruscă a numărului de oameni care o frecventează, pe plajă a apărut și un punct de salvamar, unul de prim ajutor, din loc în loc au fost amplasate toalete ecologice, drumul a fost bătătorit de mașini și au fost amenajare scărițe de lemn sau de ciment.

Cu toate astea, deși popularea plajei Tuzla este tot mai mare, spațiile din zonele rulotelor erau curate, iar curățenia nu lipsea nici pe plajă, deși coșurile amplasate de primărie sunt puține și, deci, așezate la distanțe considerabile.


Tuzla a fost ultima plajă sălbatică de pe litoralul constănțean.


sursa: g4media
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x