Blog
Green24.ro – Germania introduce abonamentul de 9 euro lunar pentru transportul public – valabil și pentru turiști

Green24.ro – Germania introduce abonamentul de 9 euro lunar pentru transportul public – valabil și pentru turiști


Dacă plănuiți o vizită în Germania în această vară, un nou permis de călătorie vă poate ajuta să vă reduceți cheltuielile de transport. După multe luni de negocieri, guvernul federal german a aprobat un plan pentru a încuraja utilizarea transportului public și a atenua efectele inflației.


După cum aflăm din ediția online a publicației GEO, Guvernul german a anunțat introducerea în această vară a unui bilet de transport lunar în valoare de 9 euro pentru a încuraja populația să folosească transportul în comun.

Un adevărat pariu pentru cabinetul de la Berlin.

Obiectivul afirmat este să încurajeze utilizarea transportului public în detrimentul mașinii sau avionului și pentru a lupta împotriva creșterii prețurilor la combustibil.

Biletul va fi valabil de la 1 iunie și 50.000 au fost deja vândute .

Această măsură, notează GEO, vine într-o perioadă în care  țara încearcă să-și reducă dependența de hidrocarburile rusești și mulți germani se confruntă cu creșterea prețurilor la combustibil.

Turiștii vor avea și ei acces la abonamentul cu preț redus.

Potrivit platformei de călătorii Lonely Planet, biletul de 9 euro este disponibil pentru călătorii în perioada 1 iunie 2022 – 31 august 2022.

Oricine îl achiziționează poate călători de câte ori dorește cu toate formele de transport public din Germania, cum ar fi autobuze, U-Bahn, S-Bahn, tramvaie și trenuri locale și regionale, timp de o lună calendaristică.

Copiii sub șase ani călătoresc gratuit, cei mai mari trebuie să aibă bilet întreg.

Și nu trebuie să fii un hacker pentru a prinde această ofertă unică.

Biletul poate fi obținut prin aplicația DB Navigator – aplicația oficială a companiei feroviare din Germania. De asemenea, îl puteți cumpăra de pe site-urile și aplicațiile diferitelor companii regionale de transport.

Atenție, însă, biletul nu este valabil pentru trenuri de lungă distanță precum ICE sau IC, autobuze și trenuri ale unor companii private precum Flixbus/Flixtrain.

Așa că Lonely Planet recomandă călătorilor să îmbine beneficiile biletului de 9 euro cu eficiența trenurilor de lungă distanță. Călătoria între Berlin, Frankfurt, München, Köln sau Hamburg cu trenuri de mare viteză durează doar câteva ore și, odată ajunși acolo, puteți explora aceste orașe sau puteți planifica excursii de o zi folosind biletul de 9 euro.

Atenție, însă, biletul este valabil pentru o lună calendaristică așa că, dacă îl cumpărați spre sfârșitul lunii, îl puteți folosi doar câteva zile – dar chiar și așa s-ar putea să merite.

O călătorie simplă în München, cu transportul în comun, costă acum 3,5 EUR. Biletele de 24 de ore în Berlin costă 8,80 EUR și un abonament lunar ajunge la 83 de euro. Un abonament obișnuit de o zi care vă permite să călătoriți în toată Germania în aceleași condiții ca și biletul de 9 euro are o valoare de 42 EUR.

sursa: rfi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x