Blog
Trunchiurile de copaci tăiați din pădure reprezintă semnul că pe acolo au trecut tâlharii de lemn

Trunchiurile de copaci tăiați din pădure reprezintă semnul că pe acolo au trecut tâlharii de lemn

Este o afirmație tristă dar pare foarte reală:
“Politicul este înfrățit cu mafia lemnului și blochează controalele Gărzii Forestiere”

În România, jumătate din tăierile de lemn se fac ilegal și, de cele mai multe ori, cu acordul autorităților.

În tot acest timp, instituții precum poliția sau procuraturile locale sunt deja acaparate de mafia lemnului.

Cu toate acestea, în cadrul Gărzilor Forestiere, mai există angajați profesioniști și curajoși.

O inițiativă Declic cere repunerea în funcție a lui Amar Ienea, șeful Gărzii Forestiere Timișoara

Conform Declic, un angajat profesionist era Amar Oliver Ienea, șeful Gărzii Forestiere Timișoara.

De la venirea sa în funcție, în 2020, acesta a intensificat controalele pe teren, a pus camere de supraveghere și a organizat flagrante.

În plus, a descoperit uriașe cantități de lemn dispărut din depozitele de stat, împăduriri făcute doar pe hârtie și mii de arbori tăiați ilegal.

Românii pot face un pas în a stopa afacerile hoților de lemn semnând petiția Declic.

Cea mai recentă investigație Recorder ne-a arătat tuturor cum politicul, înfrățit cu mafia lemnului, blochează controalele Gărzii Forestiere. Amar Ienea a pus o frână puternică tăierilor ilegale, dar asta a deranjat deosebit de mult mafia pădurilor, care și-a activat rețeaua de prieteni din politică”, se precizează în comunicatul Declic.

Au reușit să-l elimine pe Amar Ienea fără prea mare efort. Acesta a primit ordin de demitere chiar din partea ministrului Mediului, Tánczos Barna. Ministrul l-a demis fără să-și poată motiva coerent decizia, încercând pueril să invoce pretextul desfășurării unui control cu rezultat confidențial
Reprezentanții Declic au mai precizat că Amar Ienea nu este singurul care a fost pedepsit pentru că și-a făcut treaba.

În mod frecvent, profesioniștii incomozi sunt intimidați, hărțuiți și eliminați din funcții. Iar în locul lor sunt apoi numiți politic oameni obedienți și loiali intereselor mafiote”, se arată în textul petiției.

Aceștia au mai adăugat că, dacă lucrurile vor continua la fel, pădurile vor fi capturate în totalitate de hoții de lemn și de aliații lor din partidele politice.

Ca să oprim asaltul distrugător asupra pădurilor, noi, cetățenii, trebuie să reacționăm la nedreptate. Este momentul să ne unim și să arătăm că susținem profesioniștii incoruptibili în poziții cheie ale structurilor de control”, au mai adăugat inițiatorii petiției.

Un șef de Gardă Forestieră care nu-și face datoria înseamnă sute de hectare de pădure dispărută peste noapte. Înseamnă un sprijin pentru hoții de lemn!

În orice clipă, Tánczos Barna poate numi definitiv la conducerea Gărzii Forestiere Timișoara un om al mafiei lemnului. Acesta va închide ochii la ilegalități, la fel ca și predecesorii lui Amar Ienea.

Și mai înseamnă sute de mafioți și politicieni care învârt pe degete milioane de euro, după ce au vândut lemn extras ilegal din pădurile României, se mai arată în comunicat

Ministrul Mediului va trebui să se gândească foarte bine de care parte e. Adică de partea cetățenilor cărora le va cere votul la următoarele alegeri sau a mafiei care-l folosește ca pe un pion.

Pentru ca ministrul să reacționeze la petiția Declic, este nevoie ca aceasta să fie semnantă de cât mai mulți, în timp cât mai scurt.

Tánczos Barna are nevoie să vadă că fiecare semnătură reprezintă un semn de solidaritate cu Amar Ienea.

Citeste si: “In urma unor controale la mai multe firme de exploatare forestiera din judetul Cluj, au fost descoperite grave nereguli

surse: zin.ro, foto
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x