Blog
Pentru a împiedica tăierile ilegale de lemn, un deputatul USR solicită includerea sitului Bârnova Repedea din judeţul Iaşi în lista ariilor naturale protejate

Pentru a împiedica tăierile ilegale de lemn, un deputatul USR solicită includerea sitului Bârnova Repedea din judeţul Iaşi în lista ariilor naturale protejate

Deputatul Filip Havârneanu a precizat, într-un comunicat de presă, că a trimis o adresă MMAP în care a solicitat includerea sitului Bârnova Repedea în lista ariilor naturale protejate.

“Orice cale legală împotriva tăierilor ilegale de lemn trebuie folosită. Iniţiativa mea a plecat de la anunţul MMAP care supune dezbaterii publice proiectul privind actualizarea Listei de consolidare a ariilor naturale protejate din România şi a Planului de amenajare a teritoriului naţional, secţiunea a III-a, zone protejate, zone naturale. Întrucât propunerile pot veni atât de la cetăţeni, cât şi de la alte instituţii interesate, am ţinut ca demersul meu să fie luat în considerare şi să dubleze acţiunile din ultimii ani prin care am căutat soluţii pentru îngrijirea şi conservarea mediului. Şi europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a înaintat ministerului documentaţia necesară pentru a susţine aceeaşi cauză”, a afirmat deputatul USR Filip Havârneanu.

El a adăugat că “în pădurea Bârnova Repedea trebuie să rămână copacii, nu ecoul mafiei lemnului”.

Potrivit deputatului USR, în prezent, există numeroase solicitări ale diferitelor organizaţii, unele chiar internaţionale, precum Green Peace, care încearcă alături de reprezentanţii localităţilor din zona Bârnova să protejeze această arie.

“Trebuie să înfiinţăm DNA-ul Pădurilor, iar Pădurea Bârnova Repedea trebuie să fie recunoscută ca parc naţional, protejat. Este unica soluţie ca defrişările haotice şi ilegale să înceteze”, a mai spus deputatul Filip Havârneanu.

Totodată, deputatul USR a amintit că “din cauza tăierilor iresponsabile de la Iaşi, Comisia Europeană a demarat un infringement împotriva României, procedurile urmând sa conducă la sancţiuni aspre care vor fi stabilite de Curtea Europeană de Justiţie”.

Surse: news.ro, foto
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x