Blog
Procesul de a face casa dumneavoastra mai prietenoasa cu mediu

Procesul de a face casa dumneavoastra mai prietenoasa cu mediu

Întrucât Grupul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC) al Națiunilor Unite avertizează lumea că avem un timp foarte limitat pentru a inversa încălzirea planetei, nu mai este adecvat să dam vina pe marile corporații care emit cele mai multe gaze cu efect de seră. Nu mai este suficient să dai vina pe transport sau pe industria cărnii.

În timp ce aceste entități reprezintă marea majoritate a emisiilor de carbon și a degradarii mediului, toată lumea trebuie să depună un efort concertat pentru a-și reduce amprenta de carbon și să facă tot ce putem pentru a atenua impactul asupra mediului. Obiceiurile tale alimentare și metodele de transport contribuie în mare măsură la amprenta ta, dar ce zici de casa ta? Orice casă are nevoie de anumite lucruri, unele dintre ele având un efect mare asupra consumului de energie și, prin urmare, asupra arderii combustibililor fosili. Nu disperați – există o mulțime de modalități de a vă face casa mai ecologică și iată cateva idei în această direcție :

  • Schimbați becurile clasice cu cele de nouă generați, LED. Acestea sunt mult mai economice și longevive.
  • Folosiți mai mult prospul de bucătarie si mai puține prosoape de hârtie de unică folosință. Nu spunem că se mai poate trăi fără prosoape de hârtie dar spunem mai puține. Tăiați haine vechi pentru a face cârpe (la fel cum a făcut bunica!) și spălați-le câte ori rămâneți fără. Sau cumpărați cârpe drăguțe dacă trebuie (nu judecăm!).
  • Reînnoiește-ți electrocasnicele sau păstrează-le pe cele pe care le ai într-o stare bună de funcționare.
  • Folosiți apă la temperatura recomandată de producător când vă spălați hainele.
  • Instalează-ți un termostat care să monitorizeze sistemele de încălzire și răcire a casei.
  • Achiziționează un filtru de apă. Vei constata imediat cât de mult se diminuează cantitatea de plastic consumat în casa ta, doar prin eliminarea clasicelor sticle de apă sub forma de PET. Un filtru de apă este o alegere mult mai eficientă atât din punct de vedere financiar, cât și ecologic.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x